Монгол торго!

Inför nästa års sömnadsprojekt: 5 m mongoliskt siden. Mönstret är en variant av shrivatsa, den ändlösa knuten som ingår i buddhismens åtta lyckobådande tecken och återfinns så gott som överallt i mongoliskt bildspråk.

For next year’s upcoming sewing projects: 5 m  (5.5 yds) Mongolian silk. The pattern is a version of shrivatsa or the endless knot, one of the eight auspicious signs within Buddhism and found virtually everywhere in Mongolian imagery.

Annonser

4 svar to “Монгол торго!”

 1. Frej Says:

  Det är häftigt. Det är häftigt på riktigt till och med.

 2. Mikael Says:

  Mmm. Och ännu häftigare är att jag köpte tyget av en antropolog och f.d. ambassadör som köpte tyget i Mongoliet någon gång på 60-talet.

 3. Frej Says:

  DET är faktiskt ännu häftigare 🙂
  fan jag vill till mongoliet tror jag. farsan tjatar rätt ofta om gobi & att det vore så tufft att ha rest dit. Jävla Sven Hedin eller vem av dem det nu var som skrev böckerna 🙂

 4. Mikael Says:

  Tror? Klart du vill karl! Skulle själv vilja prova på Transsibiriska dit ngn gång, så får man se mycket annat på vägen också.
  Det är nog rätt många som skrivit om Gobi, Hedin är kanske den första man tänker på, men jag har sett en hel del ”okända” reseskildringar från folk som sprang runt i de trakterna för dryga 70-100 år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: